De leukste merken voor een Scandinavisch interieur

De Scandinavische woonstijl is immens populair de laatste jaren en tal van meubelzaken en woonmerken en magazines spelen hierop in. Maar een Scandinavisch interieur verkrijg je niet zomaar. Wij vertellen je graag over de merken waarbij jij de mooiste Scandinavische meubels en accessoires kunt inslaan.

Ferm Living

Ferm Living is een Deens merk dat gevestigd is in Kopenhagen. Ferm Living maakte furore met hun behang vol geografische patronen. Trine Andersen maakte haar eerste collectie behang in 2005 en al snel begon zij haar collecties uit te breiden met woonaccessoires en meubels. Het typische Scandinavische aan Ferm Living zijn de mooie geometrische vormen en strakke lijnen. 
Zo vind je bij Ferm Living de iconische plant box. Dit zijn stijlvolle, strak ontworpen bloempotten die je in verschillende varianten en kleuren kunt kopen. Maar ook voor meubels, verlichting, kussens, posters en vloerkleden kun je bij Ferm Living terecht.

It’s About RoMi

It’s About RoMi, is een bedrijf dat ooit gestart is vanuit een zolderkamer aan de Amsterdamse grachten. Dit merk heeft zich volledig gericht op het maken van verlichting. RoMi staat voor ‘Realistic Open Minded Individuals. Dit merk maakt gebruik van veel natuurlijke materialen. Zo maken ze veel gebruik van bamboe, koper en linnen voor de lampenkappen. Daarnaast vind je natuurlijk ook veel stijl, maar voor een echte unieke lamp vind je ook lampenkappen die gemaakt zijn van gerecyclede autobanden. 

Alle lampen van It’s About RoMi zijn minimalistisch en stijlvol. Elk type lamp is genoemd naar een stad en is verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren.

HK Living 

Ook al gaat het in dit blog om Scandinavisch interieur, dat wil niet zeggen dat je ook bij Scandinavische merken moet wezen. Zo heeft het merk HK Living een complete lijn met meubels, verlichting en accessoires voor een Scandinavisch interieur. Bij dit merk kan je terecht voor vrijwel je gehele interieur. Van heerlijke, comfortabele banken tot stijlvolle, vintage vloerkleden, stoelen en kussens. Oorspronkelijk richtte HK Living zich meer op vintage meubels, maar de laatste collecties neigen steeds meer naar de stijlvolle, Scandinavische stijl. Strakke lijnen, esthetische ontwerpen en respect voor het ambacht staat centraal bij HK Living.

Naast deze merken kan je natuurlijk nog terecht bij verschillende andere iconische merken, zoals House Doctor en Urban Nature Culture. Maar deze merken slaan op dit moment de spijker op de kop met hun nieuwe collecties als het gaat om Scandinavisch wonen. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *