Gietvloeren voor een luxe en moderne inrichting

Vandaag de dag zijn er uiteenlopende mogelijkheden voor een mooie vloer. Naast hout, tegels of vloerbedekking, zijn er steeds meer alternatieve op komst. Zo kan je tegenwoordig bijvoorbeeld ook een PVC-vloer nemen. De laatste tijd worden ook gietvloeren steeds populairder bij particulieren en zien wij deze ook steeds vaker terug bij nieuwbouwwoningen.

Gietvloer in huis

Mogelijkheden met een gietvloer

Met een gietvloer in huis heb je verschillende mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld epoxy gietvloeren. Een voordeel van een epoxy gietvloer is dat deze keihard wordt. Echter is een epoxy gietvloer erg vatbaar voor krassen en zal deze ook eerder verkleuren onder invloed van zonlicht. Dit maakt een epoxy vloer met name geschikt voor fabrieken, garages of andere werkruimtes. In huis zou een gietvloer op basis van epoxy alleen in de garage een goede keuze zijn.

Daarom wordt er binnenshuis voornamelijk gekozen voor een PU-gietvloer, oftewel een polyurethaan gietvloer. Een polyurethaan gietvloer is minder hard, maar elastischer, waardoor deze minder snel zal gaan scheuren. Bovendien is polyurethaan ook vrijwel niet gevoelig voor verkleuring door UV-licht. Je kunt polyurethaanvloeren in uiteenlopende kleuren en kleurencombinaties verkrijgen, waardoor je vloer altijd perfect past bij jouw interieur.

Naast epoxy- en polyurethaanvloeren is het ook mogelijk om een minerale gietvloer in huis te nemen. Dit is een gietvloer die wordt opgebouwd op basis van natuurlijke materialen. Met een minerale gietvloer kun je een betonlook verkrijgen, wat op dit moment erg populair is bij een moderne of minimalistische inrichting.

Redenen voor een gietvloer

Er zijn een aantal redenen waarom een gietvloer zo populair is in huis. Twijfel je erover om een gietvloer in huis te nemen? Wij sommen geven je 3 goede redenen om een gietvloer in huis te nemen.

1. Duurzaam

Een gietvloer is erg duurzaam, want ze kunnen vrijwel een leven lang mee gaan. Kies je voor een minerale gietvloer, dan heb je de meest duurzame gietvloer en verklein je de ecologische voetafdruk van jouw woning.

2. Onderhoudsvriendelijk

een gietvloer is heel gemakkelijk in onderhoud. Heb je een houten vloer of laminaatvloer? Dan moet je altijd oppassen met vocht, zeker in de keuken. En in de badkamer is dit helemaal een ‘no go’. Dan kan je nog kiezen voor tegels, maar daar kan vuil en schimmel zich weer ophopen in de voegen. Vloerbedekking is daarnaast wel heel erg gevoelig voor vuil, water en slijtage.

Neem je een gietvloer dan heb je een vloer in huis die tegen een stootje kan. Nagels van huisdieren, hoge hakken, schuiven met kasten of stoelen, het kan allemaal. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te houden met alledaagse schoonmaakproducten. Daarnaast heb je geen last van lastige hoekjes of voegen waar vuil zich kan ophopen.

3. Optimaal rendement van je vloerverwarming

Tegenwoordig hebben de meeste nieuwbouw huizen vloerverwarming, maar ook bij een verbouwing wordt er vaak voor vloerverwarming gekozen. De vloer in huis kan daarbij een obstakel zijn voor het geleiden van de warmte. Omdat een gietvloer slechts enkele millimeters dik is, is het rendement van jouw vloerverwarming optimaal.

En hoe zit het met de wanden?

Heb je de keuze gemaakt voor een gietvloer? Dan heb je misschien ook al ideen voor de wandafwerking. Ga je deze mee schilderen in dezelfde kleur voor harmonie of combineer je de vloer met tegels in de badkamer of keuken?

Wil je echt een volledig naadloze afwerking? Dan kan je ook kiezen voor een waterdichte wandafwerking in de badkamer of keuken. Zo kan jij de vloer als het ware door laten lopen op de muur. Maar natuurlijk kan je ook variƫren met een andere kleur.