Leica: De Rolex onder de camera’s

Misschien zegt de merknaam je in eerste instantie niks, maar sinds de productie van deze kleine camera’s in 1924 zijn hiermee veel herkenbare foto’s uit de geschiedenis geschoten. We blikken kort terug op de geschiedenis en bespreken waar het merk vandaag de dag staat. Lees je mee? What A Luxury!

Een belangrijk stukje geschiedenis

Iconisch. Dat is een woord waarmee veel van de bekende foto’s te omschrijven zijn die geschoten zijn met een Leica. Van gebeurtenissen uit de tweede wereldoorlog tot fotoshoots in Hollywood, Er was vaak wel een compacte Leica in de buurt te vinden. Leica was namelijk de eerste die deze kleinbeeldcamera’s ontwikkelde en hiermee voor een heuse revolutie in de wereld van fotografie heeft gezorgt.

Joe Rosenthal – Raising the Flag on Iwo Jima

Een voorbeeld van een van deze bekende foto’s is rechts te zien. Hier zie je zes Amerikaanse mariniers een vlag plaatsen op de berg Suribachi na hun landing op het Japanse eiland Iwo Jima in 1945 tijdens de tweede wereldoorlog.

Het Gerucht ging dat deze foto in scene was gezet. Dit bleek later niet waar te zijn. In een interview met de fotograaf Joe Rosenthal zei hij dit in verwarring toen hij dacht dat de vraag ging over zijn “Gung-Ho” foto waar Amerikaanse mariniers poseren voor deze vlag.

Leica vandaag de dag

Vandaag de dag produceert Leica nog steeds camera’s zoals men van ze gewend is. Hierin zie je de nieuwste technieken in combinatie met de klassieke stijl van Leica. Dit is vooral goed te merken in de Leica M serie.

Naast Camera’s produceert Leica ook kwaliteits verrekijkers, verschillende camera tassen, lenzen, filters en nog veel meer camera apparatuur.

Mocht je interesse hebben, neem dan een kijkje op leicastoreamsterdam.nl of ga langs in de fysieke winkel om de camera’s en andere producten van dichtbij te zien.  

Als je het eenmaal onder de knie hebt is het resultaat verbluffend

Met het maken van goede foto’s met een Leica camera duurt even voordat je alle ins-en-outs kent. Gelukkig biedt Leica je regelmatig de kans om dit te leren van de echte ervaren professionals uit het fotografie vakgebied. Hou hun workshops in de gaten om op de hoogte te blijven van deze onwijs leuke leerdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *