De iconische nijntje lamp van Mr.Maria

Mr.Maria: Iconisch en vertrouwd

Veel mensen kennen de studio Mr.Maria niet, maar veel gezinnetjes beseffen zich niet dat zij hoogstwaarschijnlijk wel de Nijntje lamp van Mr.Maria in de kinderkamer hebben staan. De Nijntje lampen van Mr.Maria zijn namelijk immens populair en dat is niet voor niets. Dit Hollandse icoon is wereldwijd bekend en je ziet de Nijntje lampen van Mr.Maria overal.

Over de studio Mr.Maria

Mr.Maria is een studio die gevestigd is in hartje Amsterdam. Zij laten zich inspireren door de deugd van ‘kinderlijke onschuld’. De lampen van Mr.Maria zijn vrijwel allemaal hemelwit en de LED-lamp laat het geheel mooi oplichten. In plaats van een felle lichtbron, geven de lampen van Mr.Maria een zachte, warme gloed. Dat maakt de Nijntje lamp ideaal voor op een slaapkamer. Inclusief LED-module, zijn de lampen ook dimbaar en op afstand te bedienen. Het design van Mr.Maria is te omschrijven als strak en minimalistisch.

De lampen van Mr.Maria

De Nijntje lampen kennen wij allemaal. Hier heeft Mr.Maria maar liefst 4 modellen van. Nijntje’s eerste licht, is de kleinste lamp en functioneert als nachtlamp. Hij werkt op batterijen en is dus mee te nemen op vakantie of tijdens een nachtje logeren. Ideaal voor kinderen, die altijd een vertrouwd vriendje bij zich hebben. In 2018 heeft Mr.Maria de Red Dot Awards gewonnen met deze lamp.

Nijntje eerste licht nachtlampje


Daarnaast zijn er nog twee grote Nijntje lampen, waaronder de Nijntje Original van 50 cm hoog en een Nijntje XL lamp variant van 80 cm. Bij Mr.Maria kan je zelfs een Nijntje Icon bestellen, dit is een reusachtig beeld van 2 meter hoog. Toegegeven, voor een prijs van €2.999,- moet je wel heel erg gek zijn op Nijntje, maar hij is dan ook wel heel gaaf! Je kunt de Nijntje Icon onder andere vinden op Schiphol en bij de Bijenkorf.

Naast de Nijntje lampen, heeft Mr.Maria ook andere verschillende modellen. Deze zijn bijna allemaal geïnspireerd op dieren, zoals de beer Brown of het olifantje Anana. Elke lamp heeft zijn eigen karakter en straalt warmte en vertrouwen uit. Deze lampen zijn dus echte kindervriendjes.

Brown lamp van Mr.Maria


Mr.Maria: design voor de kinderkamer

Op dit moment heeft Mr.Maria een ruime collectie aan lampen ontworpen, maar er zijn ook andere producten die Mr.Maria maakt, speciaal voor de kinderkamer. Zo hebben ze de Nijntje dreambag ontworpen en een Nijntje poef, heerlijk om op te spelen, een dutje op te doen of een boekje te lezen. Een ander bekend vriendje, is Snuffie de hond. Mr.Maria heeft een speels zitje gemaakt dat helemaal aansluit bij het design van hun lampen en natuurlijk gebaseerd is op de iconische tekeningen van Dick Bruna.

Met Mr.Maria kan je een kinderkamer warm,speels en sfeervol inrichten, maar in de woonkamer staat zo’n lamp van Mr.Maria ook niet verkeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *