De voordelen van particulier onderwijs

Particulier onderwijs wordt steeds populairder. Steeds meer ouders schrijven hun kinderen op een particuliere basisschool of op het particulier voortgezet onderwijs. Omdat het particulier onderwijs niet bekostigd wordt door de overheid, is het een stuk duurder dan een reguliere school. Daar tegenover staan dan wel een hoop voordelen waar een kind van kan profiteren.


Waarom kiezen mensen voor particulier onderwijs

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een particuliere basisschool of een particuliere middelbare school voor hun kind. We noemen hier enkele redenen op.

Grote klassen

klassen van 30 leerlingen of zelfs meer zijn tegenwoordig eerder de regel dan uitzondering. De leraren moeten hun aandacht natuurlijk verdelen, waardoor niet elk kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Bovendien presteren bepaalde leerlingen minder goed doordat ze in een drukke klas zitten of snel afgeleid zijn.

Lerarentekort

Er is een lerarentekort, hierdoor is het vaak ook lastig om een goede juf of meester te vinden voor vele scholen. Een goede docent is natuurlijk heel belangrijk om lesstof uit te leggen en vaardigheden aan te leren. En die goede leraren die geven vaak les op een particuliere school.

Onderwijs op maat

Onderwijs op maat bestaat eigenlijk niet op een reguliere school. Daar gaan ze altijd uit van het gemiddelde kind. Kinderen die minder goed kunnen leren kunnen niet meekomen en intelligente kinderen worden dan vrijwel niet uitgedaagd op school. Dit maakt het leren voor beide kinderen demotiverend.

Het beste voor je kind

Particulier onderwijs kost een hoop geld, maar daar krijg je ook een hoop voor terug. Veel ouders die het zich kunnen permitteren willen simpelweg het beste voor hun kind en kiezen daarom bewust voor een particuliere school.

Voordelen van het particuliere onderwijs

Nu weet je wat de redenen zijn waarom steeds meer mensen voor een particuliere school kiezen voor hun kind. Maar naast deze argumenten zijn er nog verschillende voordelen waar je bij particulier onderwijs op kunt rekenen.

  1. Gepersonaliseerd onderwijs: Op een particuliere school wordt onderwijs op maat gegeven, dat betekent dat een kind les krijgt op zijn niveau, niet op een gemiddeld niveau. Zo lopen ze geen achterstand op en kunnen ze ook vooruit werken. Zo kun je op een particuliere middelbare school ook 2 jaar in 1 jaar doen.
  2. Extra curriculum: Naast de standaard lessen en vakken, is het mogelijk om ook muzieklessen, taallessen of andere vakken en vaardigheden te leren.
  3. Sociale en creatieve vaardigheden: Er wordt niet alleen gekeken naar de lesstof, maar ook de sociale vaardigheden of creatieve talenten krijgen aandacht in het particuliere onderwijs.
  4. Al het huiswerk en alle taken worden op school volbracht. Zo heeft een kind na schooltijd alle tijd voor sport, hobby’s of vrienden.
  5. Extra bijles, huiswerkbegeleiding of extra begeleiding vanwege stoornissen als ADD of ADHD, het is op een particuliere school allemaal mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *