De ultieme zwembaden voor in je tuin

Nu de zomers steeds langer, droger, maar vooral ook warmer lijken te worden, hebben we in de zomer steeds meer behoefte aan verkoeling. Het komt steeds vaker voor in ons land dat de temperaturen de 30°C ruimschoots voorbij schieten. Een zwembad in je tuin is dan geen overbodige luxe. Maargoed, een compleet zwembad aanleggen, dat is nogal een investering horen wij je al denken. Maar dat hoeft dus zeker niet zo te zijn. Wij vertellen je alles over de ultieme zwembaden voor in je tuin.

Een opzet zwembad

Een opzet zwembad is een type zwembad dat je moet opbouwen. Je kunt dit zwembad tijdens het hoogseizoen gemakkelijk opbouwen. Meestal heeft zo’n zwembad een metalen frame of een buizensysteem dat, net als een IKEA-kast, heel gemakkelijk in elkaar te zetten is.

Het merk Bestway heeft een breed assortiment met dit soort zwembaden in verschillende soorten en formaten. Is je tuin niet zo groot? Ga dan voor een rond Bestway zwembad. Dit zijn zwembaden van formaat, maar nemen toch niet te veel ruimte in. Ideaal voor je kinderen, maar ook ouders kunnen hier gerust een frisse duik in nemen. Heb je wel de ruimte voor een groot zwembad? Dan kun je zelfs opbouw zwembaden vinden met een lengte van 7 meter. In zo’n zwembad kun je gemakkelijk een paar baantjes trekken.

Een inbouw zwembad

Een nadeel van een opzet zwembad is wel dat je er altijd in moet klimmen. Bovendien moet je hem na elk seizoen weer opbergen. Heb je geen zin om zo’n zwembad elk jaar weer op te zetten en te demonteren. Dan kun je ook overwegen om een kant-en-klaar inbouwzwembad aan te leggen. Dit zijn vaak ronde zwembaden die je geheel of gedeeltelijk kunt ingraven en het hele jaar gerust buiten kunt laten staan en zelfs gebruiken. Combineer zo’n zwembad in je tuin met een mooie vlonder, een terras of zonneweide en je hele tuin heeft direct de uitstraling van een luxe hotel.

Een jacuzzi voor de ultieme ontspanning

Verkoeling zoeken in de zomer? Daarvoor moet je een zwembad hebben. Maar wil je ook heerlijk kunnen ontspannen aan het einde van een lange werkdag? Dan is een jacuzzi natuurlijk een echte musthave voor in je tuin. Nu denken de meeste mensen dat een jacuzzi erg duur is, niet alleen in aanschaf, maar ook in onderhoud. Je moet zo’n jacuzzi het hele jaar door onderhouden en zeker in de winter kunnen de kosten voor de verwarming van je water behoorlijk oplopen.

Een opblaasbare jacuzzi biedt dan uitkomst. Zo’n jacuzzi kun je gemakkelijk opblazen en leeg laten lopen met behulp van een bijbehorende pomp. Zo kun je deze opzetten zodra het lekker weer is, en gedurende winter opbergen. Een ander voordeel van zo’n jacuzzi is dat je deze gemakkelijk mee kunt nemen op vakantie of wanneer je gaat verhuizen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *