Essentials voor een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is hartstikke populair. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het populaire Scandinavische design en het gebruik van natuurlijke materialen. De Scandinavische woonstijl zorgt voor een prettig en harmonieus interieur. Wij vertellen je wat je nodig hebt voor een Scandinavisch interieur.

Scandinavisch interieur

Zorg voor ‘hygge’ in huis

Hygge is een Deens begrip dat zich niet makkelijk laat vertalen, toch komt het wel dicht in de buurt van de Nederlandse ‘gezelligheid’. Knus, warm, sfeervol, dat is de uitstraling die je wilt bij een industrieel interieur. Wij geven je een aantal tips om de juiste meubels te vinden voor jouw Scandinavische interieur

Comfortabele stoffen

Comfortabele stoffen zijn een belangrijk onderdeel om dat echte comfortabele ‘hygge-gevoel’ te krijgen. Let er bij het samenstellen van je interieur op wat voor stoffen je gebruikt. Leer is een prima optie, maar liever nog kies je voor textiel, zoals katoen of fluweel. Met name fluweel ziet er erg comfortabel uit en nodigt gewoon uit om lekker te gaan loungen. Wil je comfort in huis? Ga dan bij voorbaat op zoek naar dergelijke stoffen. Ben je op zoek naar een comfortabele bank of een set stoelen? Ga dan voor een lekkere comfortabel stof.


Echte designers

Het typische Deense design is wereldberoemd. Met name Denemarken kent veel designers en natuurlijk verschillende interieurmerken, zoals het populaire House Doctor. Kenmerkend aan het Deense design is het gebruik van rechte lijnen en het functionele, eenvoudige design. Niet te veel poespas, maar gewoon een mooi product.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen lijken te leven. Ze zorgen voor meer sfeer en geven een warmer gevoel. Zorg er dus voor dat je voldoende meubels in huis haalt die gemaakt zijn van materialen, zoals hout, linnen, jute, bamboe of katoen.

Sfeer in huis

Zorg voor sfeer in huis door gebruik te maken van zachte of warme kleuren. Denk aan een kleur als zalmroze of een zachte gele tint, ook een taupe kleur staat erg mooi in een Scandinavisch interieur. Maak gebruik van kussens en vloerkleden om je interieur comfortabel te maken en speel met decoratieve items, maar houd het aantal accessoires bescheiden. Als laatste kan je met licht spelen om s’ avonds het knusse gevoel van een interieur te behouden. Zoek je lampen voor een Scandinavisch interieur? Neem dan eens een kijkje bij de It’s About RoMi lampen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *