Tips voor jouw bedrijfsuitje

Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, naar het jaarlijkse bedrijfsuitje wordt altijd uitgekeken. Elk jaar zijn de verwachtingen weer hooggespannen en die moet je natuurlijk wel waar zien te maken. Of jij nu de eigenaar van het bedrijf bent of de aangewezen persoon om het bedrijfsuitje te plannen, je moet met nogal wat zaken rekening houden. Wij geven je een aantal tips om rekening mee te houden bij het plannen van je bedrijfsuitje.

Wat voor collega’s heb je?

Bij het plannen van een bedrijfsuitje moet je natuurlijk goed rekening houden met de voorkeuren van je collega’s. Heb je vooral veel vrouwelijke collega’s, dan mag het best een gezellige middag zijn, veel mannen vinden het leuker om wat actiefs of avontuurlijks te doen. Heb je ook met oudere collega’s te maken, dan doe je er ook goed aan om de activiteiten voor iedereen toegankelijk te houden of een alternatief programma te plannen. Zo blijft het voor iedereen een leuke dag!

Wil je nog iets productiefs doen?

Soms wordt een bedrijfsuitje gepland puur voor vermaak, om wat aan teambuilding te doen of om met een nieuw project van start te gaan. Afhankelijk van de doelen die je hebt bij je bedrijfsuitje moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Moet er ook nog gewerkt worden of wil je een brainstorm sessie houden? Dan moet je daar wel rekening mee houden. Huur bijvoorbeeld een vergaderlocatie af in de buurt van jouw bedrijfsuitje of zorg voor voldoende pennen en kladblokken, zodat je ook informeel even bij elkaar kunt komen.

Lunchen, dineren of beide?

Een hele dag met collega’s samen optrekken, leuke activiteiten doen en elkaar beter leren kennen, maakt natuurlijk ook hongerig. Houd bij je uitje rekening met de innerlijke mens. Neemt je bedrijfsuitje maar een dagdeal in beslag? Dan is alleen een lunch of diner vaak wel voldoende. Maar ben je van s’ ochtends tot s’ avonds aan de slag, dan kan je het beste beiden doen. Bovendien is het ook verstandig om overdag te zorgen voor wat snacks, tussendoortjes en wat te drinken.

Let ook op de verwachtingen van je werknemers of collega’s. Geef duidelijk van tevoren aan of zij ergens rekening mee moeten houden.

Welke activiteiten ga je doen?

Natuurlijk gaat het allemaal om de activiteiten die je gaat doen. Die kunnen een dag natuurlijk maken, maar ook breken. Heb je leuke outdoor activiteiten gepland en het regent de hele dag, dan valt je dag letterlijk in het water. Maar ook als je indoor activiteiten gaat doen, zitten er risico’s aan. Bij schitterend weer zit iedereen natuurlijk graag buiten. Zorg er dus altijd voor dat je een plan B achter de hand hebt.

Combineer bijvoorbeeld een Escape Room met buggy rijden, zo heb je een leuke indoor teambuilding activiteit, maar ook een actief uitje waar je adrenaline van gaat stromen. Beide activiteiten zijn voor jong en oud en je kunt de activiteiten ook goed verplaatsen op de dag.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook lekker bowlen en vervolgens boeren buitenspelen doen of bijvoorbeeld karten combineren met een kookworkshop. Vooral een kookworkshop is natuurlijk ook een leuke manier om samen te eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *