De woontrends in 2020

Retro, vintage of industrieel, het zijn de woonstijlen die de afgelopen jaren erg populair zijn geworden. Maar de wereld van interieur blijft niet lang stilstaan. Ook dit jaar zijn er weer een aantal trends die hun stempel gaan drukken op ons interieur. Wij vertellen je over drie woontrends voor 2020.

Trendy kleuren

Matte kleuren, legergroen of diep blauw? Het zijn kleuren die je vandaag de dag in veel huizen tegenkomt. Misschien heb je zelf ook wel zo’n kleurtje in de woonkamer of slaapkamer. Wat je vorig jaar ook steeds meer zag is het combineren van kleuren op de muur of zelfs op het plafond. Met strakke lijnen werd slechts de helft van de muur van een kleurtje voorzien. Je ziet het nog niet zo veel, maar de verwachting is wel dat deze trend zich door gaat zetten in het komende jaar.

Qua kleuren kan je erop rekenen dat je meer natuurlijke kleuren zult zien. Denk aan kastanjebruin, zachte grijze tinten of bijvoorbeeld bordeaux rood. In tegenstelling tot de kleurtrends uit vorige jaren, zorgen deze kleuren voor een rustige, natuurlijke uitstraling.

Materialen en stoffen: fluweel is terug

Staal en hout blijven natuurlijk veelgebruikte materialen als het op meubels aankomt. Echter zien we de laatste tijd wel een shift van meubels met een stoer en robuust uiterlijk naar een meer verfijnd en comfortabel uiterlijk. Zo zijn er steeds meer meubelmerken die gebruik maken van fluweel. Deze stof is heerlijk zacht en nodigt ook uit om lekker te ontspannen na een dag hard werken.

In combinatie met lichte kleuren, kan je bovendien zorgen voor een mooi contrast met fluwelen stoffen in felle kleuren. In de afbeelding hieronder zie je de Novali eetstoelen van XOOON in twee kleuren gecombineerd. Dit zorgt voor een rustig interieur met een gezellige uitstraling.

Meubels worden ‘eleganter’

De trend van ‘kleiner wonen’ zet zich steeds verder door. Naast ‘tiny houses’, worden ook steeds meer energieneutrale woningen gebouwd. Deze huizen zijn vaak compact gebouwd en zijn daardoor vaak iets lastiger in te richten. Daarnaast hebben we al een aantal jaren te maken met grote, robuuste meubels die veel ruimte innemen en een behoorlijke impact kunnen hebben op de ‘look and feel’ van jouw interieur.

Daarom zien we steeds meer slankere, elegante meubels die een minder prominente positie innemen. Het voordeel van dit soort meubels is dat ze makkelijker te combineren zijn met andere meubels. Zo vind in de ‘City collectie’ van Henders&Hazel veel tafels en kasten terug met een slank stalen frame en een dun, mooi afgewerkt tafelblad van hout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *