4 tips voor een heerlijk koffiemomentje

Koffie, wie kan er nog zonder? Dagelijks drinken we koffie op het werk, na het eten of s’avonds voor de televisie. Of je nu gek bent op cappuccino of espresso, je dagelijkse shot cafeïne is een moment om van te genieten. Wij geven je drie tips om extra te genieten van jouw koffie.


1. Alleen de beste koffiebonen

heerlijke koffie zetten

De kwaliteit van jouw koffie kan slechts zo goed zijn als de bonen waar deze koffie van gemaakt is. Nu kan je natuurlijk een bonenapparaat in huis hebben, maar ook bij een Espresso cup of een ESE-pad geldt dat de boon waar de koffie van gemaakt is, bepalend is voor de smaak. 

De meest voorkomende soorten koffie, zijn Robusta en Arabica koffiebonen. De Arabica koffiebonen zijn veruit de beste koffiebonen. De oogst per hectare valt vaak tegen, maar een groot deel van de koffie die gemaakt wordt, is gemaakt van Arabica bonen. De Arabica plant groeit op grote hoogte en bevat minder cafeïne dan andere koffieplanten. Dit zorgt ervoor dat Arabica bonen zorgen voor een zachte, aromatische smaak. Houd je van een sterke bak koffie? Of drink je graag een goede espresso? Kies dan voor Robusta koffiebonen. Deze bevatten meer cafeïne en hebben een krachtige smaak. 

Wil jij goede koffie? Kies dan voor één van deze twee bonen. Je kunt er ook voor kiezen om een blend van deze koffiesoorten te nemen.

2. Soort koffie

Je kunt natuurlijk een zwarte kop koffie drinken. Maar om de beste koffie te drinken, doe je er goed aan om verschillende manieren te proberen. Wil jij koffie op verschillende manieren kunnen bereiden? Kies dan voor een koffiezetapparaat dat in staat is om een espresso te maken. Wil je namelijk een cappuccino, americano, cortado of macchiato maken? Dan heb je in de basis altijd een shot espresso nodig. Wil je alles kunnen bereiden? Investeer dan in een goede koffiemachine, zoals bijvoorbeeld een Jura koffiemachine.

Maar je kunt ook gebruik maken van een cafetiere of een percolator om jouw koffie met de hand te zetten. Dit vereist alleen wel enige oefening.

3. Voeg een smaakje toe!

Met de juiste bonen en een apparaat waarmee je elke bereidingswijze aankunt, heb je de mogelijkheid om alles te maken wat je wilt. Wat je dan nog kunt doen is extra smaak toevoegen. Na het eten is het bijvoorbeeld erg lekker om een Irish Coffee te maken met Whiskey of een ander likeurtje, zoals Likeur 43 of Amaretto. Een andere mogelijkheid is het toevoegen van een siroop. Een koffiesiroop heeft een sterke smaak en bevat geen alcohol. Zo kan jij een vleugje caramel of hazelnoot aan je koffiesmaak toevoegen. Je kunt de Monin siropen gebruiken om jouw koffie een extra smaakje te geven. Zo geniet jij extra van jouw koffiemomentje.

Monin is een heel bekend merk, dat allerlei siropen heeft in maar liefst 150 verschillende smaken. Zo heb jij toegang tot een breed scala aan smaken voor in jouw koffie.

4. Combineer koffie met een lekkernij

Een koekje bij de koffie is natuurlijk oerhollands, maar je kunt je lekkernij ook afstemmen op je koffie. Heb je een bittere koffie? Combineer dit dan met een zoete chocolade of neem een stukje nougat bij een sterke koffie of espresso. Door de smaken van je lekkernij te matchen met je koffie creëer jij een ware smaaksensatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *