5 essentiële barbecue accessoires

Barbecueën is steeds populairder in Nederland. Niet alleen wordt er meer gebbq’t, er worden ook steeds mooiere gerechten bereidt op de barbecue. Maar zonder accessoires kom je niet zo voor. Wij vertellen je over de meest essentiële barbecue accessoires, zodat jij de heerlijkste gerechten kunt bereiden.

1. Platesetter

Om alles uit je barbecue te halen heb je simpelweg een platesetter nodig. Meestal grill je gerechten op een barbecue. Dit betekent dat de temperatuur van de bbq zo rond de 200 graden ligt. Sommige gerechten hebben echter een veel lagere bereidingstemperatuur nodig. Met een platesetter kan jij je gerechten indirect bereiden. Dit betekent dat het vuur niet direct je vlees of gerecht bereikt en bovendien staat je gerecht ook verder van het vuur af. Dankzij een platesetter kan jij je vlees, vis of groente op een hele stabiele, lage temperatuur bereiden, zonder dat je gerecht verbrandt. De platesetter als barbecue accessoire geeft jou direct toegang tot een heleboel nieuwe recepten en bereidingen.

2. Tangen en klemmen

barbecue tang

Natuurlijk mogen tangen en klemmen niet ontbreken. De meest essentiële barbecue accessoires om je vlees te pakken en om te draaien zijn de spatel, de tang, pincet en de vleesvork. Met het juiste gereedschap zorg je ervoor dat je gemakkelijk je vlees, vis en groente kunt omdraaien of serveren, zonder iets te laten vallen.

3. Vuurvaste handschoenen

Bij ingewikkelde bereidingen of verschillende stukken vlees moet je soms wat aanpassingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een hoog vuur om de hamburgers van een mooie grillstreep te voorzien. Maar soms moet je, na het indirect grillen, ook je grote stukken vlees nog even grillen. Dan moet je de platesetter verwijderen. Met vuurvaste handschoenen kan jij gemakkelijk stukken vlees, je grill en zelfs brandende kolen oppakken.

4. Kernthermometer

Kernthermometer voor de barbecue

Heb jij nog geen kernthermometer bij je barbecue? Dan moet je er nu een kopen. Nog belangrijker dan de bereidingstemperatuur, is de kerntemperatuur van je vlees. Wil jij je vlees raw, medium of well-done? Alleen met een kernthermometer weet jij wanneer je vlees het lekkerst is.

5. Pizza steen

De naam zegt het al…een pizza steen gebruik je om pizza’s te bakken. Maar naast pizza’s kan jij deze steen ook gebruiken om brood of cake te bakken. Er zijn zelfs recepten voor heerlijke desserts, die je kunt bereiden met een pizza steen. Met een pizzasteen als barbecue accessoire kan je niet alleen grillen en braden, maar ook bakken.

Nog meer barbecue accessoires

Naast deze 5 essentiële barbecue accessoires, kan je natuurlijk nog veel meer spullen kopen die handig zijn bij het barbecuen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi leren schort, een hamburger pers of een brikettenstarter. Je kunt voor elk probleem wel een barbecue gadget of accessoire vinden. Maar met deze 5 kom jij in ieder geval al een heel eind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *