Authentieke lampen voor jouw intieur

Vandaag de dag zijn er verschillende woonstijlen erg populair. We zien natuurlijk veel Industriële inrichtingen, maar ook een Scandinavisch of landelijk interieur is erg hip vandaag de dag. Een nadeel van zo’n populaire stijl is dat je wel veel overeenkomsten tussen jouw interieur en dat van anderen.

Wil je er echt uitspringen met jou interieur? Ga dan eens op zoek naar een echte authentieke lamp als eye-catcher voor jouw interieur.

Authentieke lampen in huis

Voor de industriële inrichting

Industriele hanglampen

Aan een industriële inrichting mag iets mankeren. Sterker nog, hoe ruig en verweerd het er ook uitziet, het voegt alleen maar meer toe aan het industriële karakter van jouw woning. Robuuste houten meubelen, metalen objecten en donkere kleuren staan altijd goed in een industrieel interieur. En ben je op zoek naar industriële lampen? Dan vind je meer dan genoeg retro designs, maar wil je echt een gave lamp in jouw industriële interieur? Kies dan voor een authentieke lamp.

Een lamp die wat verweerd is of wat gebruiksschade heeft, zorgt alleen maar voor een compleet plaatje. Bovendien heeft een authentieke lamp vaak ook echt in een oude fabriek gehangen, wat natuurlijk alleen maar gaver is.

Een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is bijna een synoniem voor design. Je ziet vooral strakke lijnen, functionele meubels en om de donkere maanden te overbruggen heeft een Scandinavisch interieur ook altijd een gezellige sfeer. Denk hierbij aan mooie sfeerverlichting en een lekker vloerkleed.

Staande lamp

Als het om verlichting gaat, gaat de functie voor de vorm. Denk bijvoorbeeld aan mooie, vintage lampen uit de jaren ’60 of jaren ’70. Kies je voor lampen van een Scandinavische designer? Dan zit je bijna altijd wel goed. Maar ook lampen gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, geven een Scandinavisch interieur extra veel sfeer.

Een landelijk interieur

Een landelijk interieur is misschien niet de meest trendy woonstijl, maar nog altijd zijn een hoop mensen gek op de landelijke stijl. In een oude boerderij komt deze stijl natuurlijk het meest tot zijn recht. En vanwege de grote meubelen, is het wel fijn om een groot huis te hebben. Het mooie aan een landelijk interieur is dat je heel goed een sprongetje terug kan maken in de tijd. Denk aan ouderwetse kranen in de keuken, een mooie open haard in de woonkamer of antieke meubelen in je huis.

Precies daarom doe je er goed aan om antieke lampen in je huis op te hangen. Vaak koopt men nieuwe lampen met een ‘vleugje antiek’, echter missen dit soort lampen vaak de uitstraling en de sfeer die echt antiek heeft. Heb je een hoog plafond of een ruime hal? Dan staat een antieke kroonluchter prachtig in een landelijk interieur.

Antieke kroonluchter

Authentieke lampen kopen

Wil je echt iets bijzonders? En wil je echt sfeer in je huis verkrijgen? Dan doe je er goed aan om enkele authentieke lampen te kopen. Retro designs lijken erg mooi en kunnen natuurlijk wel bijdragen aan de sfeer, maar daarmee verkrijg jij niet zo’n authentiek interieur. Bovendien zijn vintage of antieke lampen vrijwel altijd uniek, je hebt dus altijd een echte eye-catcher in huis.

Ben je op zoek naar echte, authentieke lampen? Neem dan eens kijkje op de site van Lamplord voor een uniek assortiment lampen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *