Lang buiten zitten met een terrashaard

Langzamerhand wordt het buiten steeds kouder en buiten zitten is overdag dan nog steeds erg lekker, maar helaas moet je al vrij gauw naar binnen toe wanneer het in de avond afkoelt. Een ideale oplossing hiervoor is een terrashaard. Hierdoor kun je lekker langer buiten blijven zitten. In deze tekst gaan we kijken wat een terrashaard precies is en wat de voordelen van deze haarden zijn wanneer je er een in jouw tuin hebt.

Terrashaard

Een terrashaard is een soort open haard, maar dan voor buiten. In de terrashaard stop je hout wat vervolgens wordt aangestoken. Hierdoor wordt het lekker warm en kun je dus veel langer buiten blijven zitten. Bovenop de haard bevindt zich een kleine pijp of schoorsteen. Hierdoor gaat de rookontwikkeling van de haard naar boven en blijft deze niet rondom hangen. De terrashaard is meestal niet zo groot waardoor deze eigenlijk overal in de tuin neergezet kan worden. Een ander voordeel aan de afmetingen van de terrashaard is dat je deze kan verplaatsen. Denk er wel aan dat je de terrashaard goed laat afkoelen alvorens je deze gaat verplaatsen aangezien de haard natuurlijk ontzettend warm wordt. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een terrashaard in de tuin hebben?

Voordelen terrashaard

De terrashaard zorgt voor een aangename warmte. Omdat het vuur zich in de haard bevindt, is het niet zo dat het ontzettend warm wordt en daardoor onaangenaam is. In tegendeel zelfs. Ook kan de haard verplaatst worden zodat deze niet te dichtbij of juist te ver weg staat. De terrashaard is makkelijk om aan te steken en zal lang blijven branden. Doordat er een pijp op zit, zal de terrashaard niet zorgen voor teveel rookontwikkeling om je heen. Vuurkorven hebben dit bijvoorbeeld niet waardoor de rook kan blijven hangen of door de wind in de richting van een persoon geblazen kan worden. Door de pijp bovenop de terrashaard is dat bij deze vuurplaats niet aan de orde. De rook wordt omhoog geblazen en zal daardoor op een fijne manier wegwaaien. Ook is een terrashaard in vele verschillende vormen en maten te krijgen. Hierdoor is er altijd wel een terrashaard die jij leuk vindt. De terrashaard kan gewoon buiten blijven staan wanneer deze niet gebruikt wordt. Het is dan leuk om er eentje te kiezen die je sowieso leuk vindt zodat deze ter decoratie in de tuin kan blijven staan wanneer de terrashaard niet gebruikt wordt.

Tot slot

Mocht je het jammer vinden om in de avond al op tijd naar binnen te moeten in verband met de kou, dan is de terrashaard een echte uitkomst. Een mooi object dat zorgt voor lekkere warmte en daarnaast ook nog eens leuk staat in de tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *