Authentieke houten vloer leggen

Ben je op zoek naar een mooie vloer voor je nieuwe huis of wil je een nieuwe inrichting geven bij het verbouwen van je huis? Overweeg dan zeker ook eens een antieke houten vloer. Het geeft een rustiek gevoel aan je huis en is altijd al een grote vraag geweest naar houten vloeren. Maar waarom is een houten vloer beter dan andere vloeren?

Bestendigheid

Wanneer je kiest voor een houten vloer is dit een investering op lange termijn. In het verleden kreeg je vaak te maken met problemen zoals het uitzetten en krimpen van hout. Je kon ook problemen krijgen met het onderhoud, zoals de juiste producten vinden voor het juiste hout. Misschien kreeg je wel te maken met aantasting van beestjes. Ondanks dit bleef de verkoop van houten vloeren stijgen. Tegenwoordig zijn er veel oplossingen gevonden voor mogelijke nadelen van houten vloeren. Zo zijn er nu producten voor bijna elke soort vloer die perfect zijn voor het onderhoud. Met een beetje zorg kunnen authentieke houten vloeren decennia meegaan. Het is dus eerder een investering dan een kost. Ook zijn er nu nieuwe methodes voor het aanleggen van houten vloeren die ervoor kunnen zorgen dat je geen last meer hebt van uitzettend hout.

Je kan kiezen voor twee verschillende soorten hout. Laminaat of harde vloeren. Laminaat is goedkoper, toen laminaat uitgevonden was werd het dan ook massaal aangekocht. Maar mensen ondervonden al rap nadelen. Harde vloeren hebben een betere kwaliteit. Ze zien er ook authentieker uit. Laminaatvloeren worden in een fabriek gemaakt en zien er dus allemaal relatief gelijk uit. Harde houten vloeren zien er veel natuurlijker en onregelmatig uit, wat het ook is. Ook maken ze een aangenamer geluid als je erop wandelt. Je hoort een ´zware dreun´ in plaats van een ´goedkope tik´.

Esthetische waarde

De grootste reden waarom mensen voor een houten vloer kiezen is het aanzicht. Het ziet er gewoonweg goed uit. Het past zowel bij moderne huizen als bij huizen uit de 19de eeuw. Het kan geplaatst worden in warme streken en in koude streken. binnenhuisarchitecten gebruiken graag authentieke houten vloeren omdat het karakter geeft aan je kamer. Houten vloeren zijn iets duurder dan alternatieve vloeren, maar ze zijn hun geld zeker waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *