Tips voor een strakke, moderne inrichting

Ben je bezig met verbouwingen en droom jij van een mooi modern interieur, maar weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij geven je tips om je te helpen bij het creëren van jouw ideale interieur.

Werk met rechte lijnen

In een modern interieur wordt er vaak met rechte lijnen gewerkt, je zal deze dan ook bijna altijd terugvinden wanneer je foto’s bekijkt van moderne huizen. De reden waarom er vaak rechte lijnen worden gebruikt is omdat rechte lijnen zorgen voor orde en dat is waar een modern interieur voor staat: netheid en orde. Als je een modern interieur wilt is het dus belangrijk dat je de grote lijnen steeds recht en strak houdt, dat is de basis waaruit je kan verder werken!

Gebruik de juiste kleuren

Ook de kleuren spelen een grote rol bij het inrichten van een modern interieur. Een modern interieur werkt niet met zachte kleuren, maar eerder met felle en contrasterende kleuren. Zwart en wit zijn daarom de kleuren die het vaakst gebruikt worden bij een modern interieur, maar deze kan je zeker combineren met hier en daar een mooi rood of oranje accent. Het enigste waar je rekening mee moet houden is dat de felle kleuren dan niet gaan overheersen, maar dat je ze louter gebruikt voor een accent toe te voegen.

Geen tierelantijntjes

Moderne interieurs zijn open en zonder te veel extra spulletjes. Voor een modern interieur is het namelijk belangrijk dat het design sober en clean blijft. Rommel is dus een absolute no go! Vermijd dus te veel accessoires en prulletjes, alsook het gebruik van kaders. Beperk je tot hetgeen dat écht noodzakelijk is!

Details zijn erg belangrijk

Als je een modern interieur gaat inrichten, dan zijn de details zeker iets wat je niet over het hoofd mag zien. Kies bijvoorbeeld voor mooie industriële lampen om je interieur echt helemaal af te maken. Ook de deurkrukken die je zal gebruiken zijn van groot belang. Een strakke uitstraling bereik je het best met moderne zwarte deurkrukken. Deze zwarte deurkrukken staan geweldig goed in een modern interieur!

De inval van natuurlijk licht is belangrijk

Als je verschillende moderne interieurs eens goed gaat bekijken zal je zien dat er altijd veel licht aanwezig is en dat is ook de bedoeling. Een clean design valt namelijk nog meer op als het in een lichtrijke omgeving kan functioneren. Licht bevordert daarnaast ook de ruimtelijkheid en het gevoel van eenheid binnen een bepaalde ruimte. En dat is waar een modern interieur om draait. Als je zelf geen manier vindt om natuurlijk licht in je kamer te laten binnenvallen, dan kan je dit nabootsen met lichte kleuren die het licht weerkaatsen en kunstmatig licht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *