De voordelen van een smartwatch

Toen een aantal jaar terug de Apple Watch werd geïntroduceerd zetten veel mensen vraagtekens bij de hoge prijs en het nut van zo’n horloge. Anno 2019 is er een hoop verandert en smartwatches zijn een steeds meer voorkomende gadget in Nederland. Steeds meer mensen zijn enthousiast, maar wat kan een smartwatch voor jou betekenen? Wij hebben het op een rijtje gezet.

Altijd op de hoogte

Het wordt niet bijgehouden, maar hoe vaak pak je je mobiel uit je broekzak om te kijken wie er een berichtje stuurt? Met een smartwatch kan je in 1 oogopslag zien wie er een berichtje stuurt en kan je zelf besluiten of je je mobiel er bij pakt of het nog even negeert. Bij sommige smartwatches is het zelfs mogelijk om telefoontjes te weigeren en een bericht te sturen, bijvoorbeeld dat je over 5 minuten terug appt. 

Verbeter je levensstijl

Alle smartwatches meten je dagelijkse activiteiten. Hoeveel stappen je zet, hoelang je echt intensief beweegt, je hartslag, etc. Zo kan je precies zien of je een gezonde levensstijl hebt en kan je je leven verbeteren en gezonder leven. Het werkt ook motiverend, als je 10.000 stappen op een dag wilt zetten en je zit aan de 9.000. Dan ben je sneller geneigd om nog even een rondje te gaan wandelen. 

Je hebt naast smartwatches ook sportwatches en activiteitsmeters. Deze horloges zijn er speciaal voor gemaakt om jouw activiteiten te meten en jou op de hoogte te houden van alles lichamelijke activiteiten die je doet op een dag. Een activiteitsmeter kijkt meer naar de kwaliteit van je slaap, gelopen stappen, etc. Een sporthorloge geeft je inzicht in je trainingen. Zo kunnen ze sportprofielen opstellen en wordt je snelheid, afstand, hartslag en route geanalyseerd. Je kunt zo per sport zien wat je doet en hoe je dat doet in overzichtelijke tabellen en grafieken. 

Het maakt het leven net wat makkelijker

Een smartwatch is de verlengstuk van je smartphone. Dit betekent dat je ook veel functies van een smartphone kan gebruiken op je horloge en zelfs beter tot hun recht komen. Je kan makkelijk je favoriete muziek opzetten en doorklikken. Een stuk makkelijker als je op de fiets zit of als je aan het sporten bent. Ook kan je het gebruiken als navigatie. Als je in een nieuwe stad op de fiets aan het ontdekken bent is dit een ware verademing!

Ook kan je met een smartwatch contactloos betalen als je de horloge hebt verbonden met de app van je bank. Je hoeft dan alleen de horloge tegen de pinautomaat te houden en je hebt al betaald. Op het moment kan dit alleen als je een rekening het bij ABN AMRO of Rabobank, maar dit zullen er in de toekomst ongetwijfeld meer worden.Heb je interesse in een smartwatch? Bekijk hier een paar leuke aanbiedingen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *