Deze 3 wijnen moet je geproefd hebben

Ben je gek op wijnen? Dan wil je geregeld wat nieuws ontdekken. Maar ook als je geen kenner bent, wil je wel eens een goede indruk maken op een feestje of tijdens een etentje. Wij geven je 3 wijnen die iedereen geproefd moet hebben.

Een grand cru van Louis Latour

Maison Louis Latour is een authentiek Frans wijnhuis dat al zeker 2 eeuwen wijngaarden verbouwd en verschillende soorten wijn produceert. De oprichter Denis Latour verkreeg zijn eerste wijngaard in het jaar 1731. Vandaag de dag staat Louis-Fabrice Latour aan het roer van dit beroemde wijnhuis. Hij is de zevende generatie uit de Latour familie die het bedrijf runt.

Louis Latour omvat een groot aantal Grand Cru wijngaarden ,waaronder Corton-Charlemagne, Château Corton Grancey, Cuvée Héritiers Latour, Les Quatre Journaux en Les Demoiselles.

Waarom moet je deze wijn geproefd hebben?

Wijn van Maison Louis Latour

Dankzij de rijke historie kan je de echte Franse wijn proeven bij Louis Latour. De grand cru’s van Maison Louis Latour hebben iedereen iets te bieden. Neem bijvoorbeeld de Grand Ardèche uit 2016, een heerlijke Chardonnay. Dit is een heerlijke, volle witte wijn.

De liefhebbers van rode wijn kunnen hun geluk beproeven met een Pinot Noir. De Corton Grand Cru Domaine Latour uit 2011 is een heerlijke, rode wijn met een toegankelijk smaakprofiel. De wijnliefhebber moet gewoon eens een Louis Latour wijn gedronken hebben.

“Een gaaf feitje over Louis Latour: De Chambertin Grand Cru was de favoriete wijn van de Franse keizer Napoleon.”

Van Loveren Retief Reserve

Zuid-Afrika is als opkomend wijnland een steeds grotere speler geworden. Het Van Loveren wijnhuis is binnen dit wijnland een van de meest toonaangevende spelers. Het wijnhuis zelf is ook bekend als toeristische bestemming dankzij de prachtige ligging aan de rivier de Breede in de Robertson vallei. Dit wijnhuis wordt gerund door de Retief familie, die al 3 generaties lang verbouwen in Afrika. Verschillende Van Loveren wijnen hebben een wereldklasse status en vallen geregeld in de prijzen.

Waarom moet je deze wijn geproefd hebben?

De Van Loveren wijn - Retief Reserve

De Van Loveren Retief Reserve is een volle, stevige rode wijn met een geur van rijpe bessen en kruiden. De wijn is zeer fruitig en heeft een soepele afdronk. Deze wijn wordt gemaakt met Pinotage, Cabernet Sauvignon en Shiraz druiven en heeft zoo’n 16 jaar gerijpt.

De Van Loveren Retief Reserve is te omschrijven als het beste wat Zuid-Afrikaanse wijn te bieden heeft. Dat maakt dit een ideale wijn voor bij het eten. Het stevige smaakprofiel, maakt de Retief Reserve een ideale wijn bij lam of rundvlees.

Een Barolo van Rinaldi

In een lijstje met topwijnen, mogen Italiaanse wijnen niet ontbreken. Daarom raden wij uiteraard een Barolo aan. Een Barolo wordt ook wel ‘de koning onder de wijnen’ genoemd. Een Barolo moet je dus geproefd hebben, maar waarom van Rinaldi. Dat komt omdat Giuseppe Rinaldi een van de weinige wijnbouwers is die nog gebruikt maakt van traditionele technieken.

De Barolo van Guiseppe Rinaldini

Waarom moet je deze wijn geproefd hebben?

Een Barolo van Guiseppe Rinaldi is een ontdekkingstocht op zich. Rinaldi’s filosofie is dat een wijn niet simpelweg ‘lekker’ moet zijn. Een Barolo moet volgens hem een zekere complexiteit hebben, die je moet leren waarderen. Dat maakt een Barolo van Rinaldi allesbehalve een massaproduct.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *