Retro is terug van weggeweest

Het zal je niet ontgaan zijn als je veel bezig bent met de laatste trends, producten met een ouderwets, rustiek ontwerp maar met hedendaagse functionaliteit en kwaliteit zijn erg in trek. 

Zo zijn jaren 70 mokken, vloerkleden en retro verlichting de ster van vele interieurs!

Gelukkig zijn er vandaag de dag dan ook genoeg ontwerpers en producenten van dit type product. Zo hoef je niet te veel tijd te besteden aan het bezoeken van kringloopwinkels en garage sales voor vintage artikelen. Sterker nog, Nederlands eigen HK Living is een van de toonaangevers van deze mooie eclectische stijl waar retro vaak een rol in speelt. 

Complimenteren of contrasteren

Retro woonaccessoires kunnen heel gaaf zijn, maar niet iedereen heeft een retro interieur. Gelukkig kun je met een aantal accessoires toch een mooi contrast neerzetten. Zo kun je in een moderne of industriële woonstijl net de rode draad doorbreken door gebruik te maken van retro kussens of een kastje. 

Dit kun je natuurlijk ook andersom doen door bijvoorbeeld een industriële lamp te gebruiken om een retro interieur te verrijken. Om in de sferen van Nederlandse merken te blijven kun je hier heel goed kiezen voor de prachtige lampen van It’s About RoMi. Deze gebruiken bijvoorbeeld zwart ijzeren buizen om zo een leidingwerk van lampen te creëren.

Wat betekent retro nou eigenlijk?

Wanneer er gesproken wordt over retro hebben we het niet over oude spullen. Iets is namelijk retro wanneer er tijdens de productie teruggegrepen wordt naar de stijl van een verleden tijd. Wanneer de spullen wel degelijk uit dat tijdperk komen spreken we eerder van vintage of antiek. 

Er zijn veel mensen die denken dat retro producten vooral heel lelijk zijn. Nou is smaak natuurlijk heel persoonlijk, maar retro producten kunnen ook heel degelijk en mooi zijn. Een punt van kritiek op de retro beweging zou zijn dat het vastklampen aan oude stijlen de evolutie van stijlen zou belemmeren, maar wij geloven dat retro juist een teken is van stijlen die de test der tijden hebben doorstaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *